Гледай
на живо

8 ранени след сблъсък между влак и камион в Германия

Кабината на камиона е заседнала на прелеза край Хамбург

Пътнически влак е ударил камион, след като кабината на тежкотоварното превозно средство заседнало на прелеза. Инцидентът е станал около 4:30 часа местно време на прелез Ал Дувенщедт, между Хамбург и Фленсбург.

 

Влакът е превозвал 22-ма пътници, 8 от които са ранени. Полицията съобщава за двама пасажери в тежко състояние. Един от пострадалите е откаран с хелисоптер до болницата в пристанищния град Киел.

 

До инцидента се стигнало след като кабината, съчленена за 70-тонен товар, заседнала на прелеза. Полицията все още няма обяснение каква е причината за това. Шофьорът успял да изскочи от превозното средство непосредствено преди удара. Сблъсъкът силно увредил предната част на влака, който дерайлирал, а след това беше повдигнат от релсите.

 

Поради нанесените щети по надземните линии, се очаква железопътните пътувания между Фленсбург и Хамбург да бъдат прекъснати до края на деня.

 

„Специален влак от националният железопътна компания ще дойде за да изтегли катастрофиралата машина, но линиите ще останат затворени за още няколко часа защото подрелсовата основа е била засегната”, съобщи говорителят на полицията.