Гледай
на живо

8000 тона изгубени павета - на вниманието на прокуратурата

Общински съветници и граждани подадоха сигнал за липсата

8000 тона изгубени павета - на вниманието на прокуратурата Държавното обвинение днес официално беше призовано да тръгне по следите на около 8 000 тона павета, ... thumbnail text
Държавното обвинение днес официално беше призовано да тръгне по следите на около 8 000 тона павета, изчезнали безследно през годините от центъра на София.
 
Призивът се случи  под формата на сигнал, подаден от двама общински съветници от Столичния общински съвет, получили на свой ред информацията от активни граждани, забелязали липсата.
 
Разликата се оказва близо 8 000 тона. Павета, които след ремонтите на въпросните булеварди през последните години, които вече са асфалтирани не са прибрани в съответния склад, а тръгват по свой собствен път, не без чужда помощ. 
 
Така година по-късно, отговор от страна на Столична община по въпроса с павета няма и общинските съветници решават да помолят за помощ държавното обвинение.
 
Освен настоящия сигнал до прокуратурата за липсващите павета, общинарите са решили да сигнализират Европейската комисия и управляващия орган по програмата "Региони в растеж" за несполучливия ремонт на бул. "Граф Игнатиев", погълнал 24 милиона лева. 
 
Припомняме, че вече бившият заместник-кмет по транспорта на Столична община Евгени Крусев днес се сдоби с обвинение за длъжностно престъпление заради ремонта на релсовия път именно на този булевард. 
 
Какво ще бъде развитието по подадения днес сигнал и ще бъдат ли открити изчезналите над 8000 плочки предстои да видим, решението на загадката вече е в ръцете на държавното обвинение.