Гледай
на живо

829 млн. лева са изплатените средства по програмата ОПИК

Наблягат на бизнеса, който предлага иновации

829 млн. лева са изплатените средства по програмата ОПИК 29 млн. лева са изплатените средства по ОПИК. Това каза на Годишното информационно събитие за напред... thumbnail text

29 млн. лева са изплатените средства по ОПИК. Това каза на Годишното информационно събитие за напредъка по ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 главният директор на ГД „Европейски фондове за конкурентоспособност“ в Министерството на икономиката Християн Султанов.б „864,46 млн. лева са плащанията от началото на периода“, заяви той и допълни, че са обявени процедури за 1,8 млн. лева

608 млн. лева е общия бюджет на ОП „Инициатива за МСП“, отпуснати са кредити за 308 млн. лева до момента" това допълни зам.-главният директор Калин Маринов. „Близо 3 хил. са транзакциите или отпуснатите кредити по програмата към средата на годината“, заяви той.

Зам.-министърът на икономиката Лилия Иванова похвали програмата, че след 3 години и половина след стартирането са 10 открити процедури, 11-ата е на път. . „Нямаме притеснения, че планираните ресурси ще достигнат до крайните бенефициенти до края на периода. 2018 година е година с най-интензивен мониторинг и най-много раздадени средства“ добави още Иванова.

„През следващата година ще седим твърдо зад бизнеса, който прилага иновативните подходи. Иновациите са основната политика, която и България, и ЕС прилагат за преодоляване на регионалните различия в развитието на индустрията“, каза още тя.