София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

9 книжки са отнети след акция на Пътна полиция – София

От движение са спрени 11 превозни средства

8 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Девет шофьорски книжки са отнети от Пътна полиция – София, а 11 моторни превозни средства са спрени от движение след специализирани полицейски операции.

Акциите са извършени в периода от 15-и до 17- и април и от 29-и април до 1-и май от 22:00 часа вечерта до 04:00 часа сутринта. Операцията е била насочена към неправилно паркирали автомобили, както и към следене на безопасността на движението по пътищата в централната градска част на столицата, пред нощни заведения и по оживени булеварди.

Общо са проверени 170 моторни превозни средства. На 144 водачи е извършена проверка за алкохол, репатрирани са общо 47 автомобила. В хода на акцията са съставени пет акта на водачи, шофирали след употреба на алкохол. Съставени са общо 17 акта и 29 фиша за различни нарушения сред които: неправоспособност, нередовни документи, неправилно паркиране и други нарушения на Закона за движение по пътищата.

Основно репатриране на автомобили е извършвано в часовия интервал между 22.00 и 01.00 часа. Предприетите действия са в отговор на получени сигнали, че водачите на моторни превозни средства нарушават правилата за паркиране.

Акциите са реализирани със съдействието на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” и “Центъра за градска мобилност”.