Гледай
на живо

14 ранени и един убит при срелба в Торонто

Стрелецът е мъртъв

14 ранени и един убит при срелба в Торонто 14 души бяха ранени и един убит при стрелба в оживен квартал в канадския град Торонто. Стрелецът е л... thumbnail text

14 души бяха ранени и един убит при стрелба в оживен квартал в канадския град Торонто. Стрелецът е ликвидиран след престрелка с полицията.

"Освен загиналия стрелец, загина и една млада дама ", каза шефът на полицията Марк Сондърс. Той подчерта, че 9-годишно дете е в критично състояние.

Изстрелите започнали около 10 ч. гръцкия квартал Грийктаун. Свидетел, който е бил близо до сцената, съобщи за CNN, че е чул около 20 изстрела и звукът на многократно презареждане на оръжието. "И тогава видях касапницата, докато вървях по улицата, по звука на стрелбата", казва човекът, който описва стрелецът като "доста луд".

Сондърс заяви, че стрелбата не е случайна и той не изключва тероризма като мотив.

Видео на един свидетелите показва мъж, облечен в черни дрехи и черна шапка, който върви бързо и стреля от тротоара. Тази част на Торонто е оживен жилищен район с претъпкани гръцки ресторанти и кафенета.

Ранените са настанени в спешни центрове в целия град, като не са ясни подробности за състоянието им.

В същото време от нашето външно министерство съобщават, че няма данни за пострадали или загинали българи.

Генералният ни консул там Петър Крайчев се е свързал с канадската полиция, откъдето са заявили, че до момента няма информация за пострадали или загинали българи.

Свидетелите на стрелбата са били откарани до полицейските офиси, за да говорят с разследващите. Полицията призова хората да помогнат със свидетелски показания.

Детективите работят на място на нападението.