София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

АНГЕЛ ДЖАМБАЗКИ: ЗАМЕСЕН ЛИ Е КМЕТЪТ НА ПЛОВДИВ В КОРУПЦИОННА СХЕМА?

ИМА ЛИ ЗАПЛАХА ОТ РАДИКАЛЕН ИСЛЯМ В ГРАДА ПОД ТЕПЕТАТА?

9 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Днес евродепутатът от ПФ Ангел Джамбазки даде пресконференция в БТА, на която оповести сигнали за корупция и бездействие на българските институции.
В навечерието на местните избори обществото е особено чувствително към съмнения за корупция при властимащите. Джамбазки даде информация за съмнения за корупционна схема и конфликт на интереси, свързани със сегашния кмет на Пловдив и отново издигнат от ГЕРБ за местните избори през октомври Иван Тотев. Той подчерта, че депутатите от ПФ Валентин Касабов и Борис Ячев са сезирали всички възможни институции по случая, но вече два месеца отговор няма.
Джамбазки е силно притеснен и от друг факт – той показа снимки на автомобил, паркиран в медицински център "Пълмед" в цигански квартал на Пловдив, на чиито задни стъкла има религиозни текстове на арабски, които по думите на евродепутата приличат на лозунгите на ИД. Той пита има ли заплаха от радикален ислям в циганските квартали на Провдив? Ще се задействат ли институциите да направят проверки по изпратените им сигнали от депутати на ПФ? Или удобно ще си замълчат? Ангел Джамбазки обеща, че ще информира медиите за резултата. Телевизия „Евроком“ ще следи каква е съдбата на сигналите за корупция и ще продължат ли да бездействат българските институции.