София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Абдула Кардаш е наследникът на Ал Багдади

Съобщи американски разузнавач

пропускане
4 годиниПолитика 7 Боряна Райчева

Абдула Кардаш е най-вероятният наследник на убития лидер на ИДИЛ Абу Бакр ал Багдади, заяви днес представител на американското разузнаване.
Американският разузнавач каза за списание Newsweek, че Кардаш, известен още като, Хаджи Абдулла ал-Афари, е бил номиниран от Ал Багдади още през август за ръководител на мюсюлманската групировка Ислямска държава, но така и не е бил одобрен публично от ИДИЛ. Той добави още, че, цитирам: „Багдади вече беше фигурант. Той не участваше в операции на ИДИЛ. Всичко, което Ал Багдади правеше в последно време, е да казва да или не за конкретните операции на Ислямска държава".
В неделя американският президент Доналд Тръмп обяви, че бившият лидер на ИДИЛ - Ал Багдади е мъртъв. Има предположения, че лидерът на Ислямска държава е убил себе си и трите си деца, като се е самовзривил с елек с експлозиви.