София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

АБВ и БСП с внезапна раздяла за изборите

Нинова: Ние не сме равнопоставени партии, Радев е наш кандидат

8 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

БСП прекратява преговорите с АБВ за президентските избори. Това съобщи неочаквано лидерът на социалистите Корнелия Нинова.
Двете партии бяха обединени под името на ген. Румен Радев за президентска кандидатура. От левицата обаче не са съгласни с много от условията, поставени от АБВ. Нинова беше категорична, че двете партии не са равнопоставени, както твърди Георги Първанов. По нейни думи Радев също не е равноотдалечен, а е кандидат, излъчен от БСП. Нинова посочи още, че от левицата са имали силно желание за единомислие в името на освобождението на хората от управлението на Бойко Борисов. Проектът за коалиционно споразумение на АБВ обаче не отговаря на представата на социалистите. Няма да се превръщам в Бойко Борисов, който търпи прищявките на Реформаторския блок, допълни още Корнелия Нинова.