София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

АБВ избра Манолова

От партията заявиха, че кампанията им ще е "за", а не "против"

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Партия "АБВ" засатав зад кандидатурата на бившия омбудсман Мая Манолова за кмет на София, стана ясно по-рано днес. Решението беше обявено от водача в листата за общински съветници на формацията в столицата Ивайло Калфин.
 
"На заседанието на градската организация на АБВ взехме решение да не издигаме собствен кандидат за кмет на София, което беше едно решение, което омбислихме много внимателно.", заяви още Калфин.
 
От своя страна, лидерът на партията Румен Петков, който преди около седмица се пошегува пред журналисти на въпроса дали от АБВ ще подкрепят бившия омбудсман в битката за София, заявявайки, че сън не го лови от мисли по въпроса дали Манолова ще се кандидатира за поста, днес беше доста по-сериозен в изказването си. 
 
Петков е обяснил пред медиите, че подкрепата за Манолова е стремеж да се създаде в София нужната атмосфера. Председателят на формацията е уточнил още, че цени направеното от дошегашния столичен градоначалник Йорданка Фандъкова и че кампанията на АБВ няма да е срещу, а в подкрепа на определени ценности.