София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Адв. Ирен Савова участва в организирана престъпна група?

Викана е на разпит в СДВР – Кюстендил

5 годиниПравосъдие 4 Боряна Райчева

Адв. Ирен Савова е получила призовка за разпит в СДВР-Кюстендил по подозрения, че участва в организирана престъпна група.

„Е не съм член на организирана престъпна група и никога не съм извършвала престъпление. Но случват се и такива неща. Това, за което прокуратурата ме разследва вече месеци наред, както в Кюстендил, така и в София, са абсурдни неща. За съжаление нещо се случва, което е доста драстично“, каза в предаването „Честно казано“ на Люба Кюлезич адв. Савова.

Пред телевизия Евроком, тя обясни, че не се е явила на разпит в Кюстендил, тъй като е направила отвод на следователите в Дупница и в Кюстендил, както и на Районна и Окръжна прокуратура в Кюстендил.

Адв. Савова призна, че не би се изненадала, ако при явяването й на разпит, я бяха задържали. „Това, което се прави там, нищо не би ме учудило, ако се случи нещо такова“, посочи тя.

Срещу Ирен Савова има подадени 11 сигнала за престъпления. „Когато има недобросъвестни хора, които се опитват да навредят, те са неконтролируеми. Но аз мога да кажа по колко дела прокуратурата се намесва с един доста драстичен и напълно непозволен от закона ред да изпраща писма по граждански дела, че срещу мен са образувани проверки и се води разследване“, подчерта адвокатката.

Запитана коя е причината за този прокурорски тормоз, Ирен Савова посочи, че и самата тя е в недоумение по този въпрос.

Защо прокуратурата е нарочила адв. Савова, гледайте целия разговор в предаването "Честно казано" на телевизия Евроком. 

http://eurocom.bg/shows/video/chestno-kazano/8582