София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Адв. Петров: Цацаров ще бъде новият шеф на ВКС

Следващият главен прокурор е средно между Пламен Георгиев и Иван Гешев

5 годиниПравосъдие 4 Боряна Райчева

Единственият, който остана от високопоставените магистрати – Лозан Панов, е подложен на неистов натиск. Това каза в предаването „Честно казано“ на Люба Кулезич адв. Иван Петров, бивш апелативен прокурор на София. Той подчерта, че се правят всякакви опити Панов да бъде махнат от ВКС. „Това се случва поради две причини. Първо, когато го избираха преди три години, те недооцениха морала на Лозан Панов, в качеството му на юрист. Подцениха го жестоко, аз го написах тогава, че Лозан Панов няма да се подаде на техните давления. Той показа, че държи на честта и достойнството си“, коментира адвокатът. По думите му следващата стъпка е Панов да бъде махнат.

„Втората им цел е – на Сотир Цацаров остава една година до мандата. Той няма да стане, конституционен съдия,  европейски прокурор, какво да прави?  Ако до 4 месеца се справят с Лозан Панов, до края на юни очаквайте нов шеф на ВКС, който се казва Сотир Цацаров. Той ще бъде и най-вероятно единствен кандидат“, каза още адв. Иван Петров.

По думите му следващият главен прокурор е средно между Пламен Георгиев и Иван Гешев.

„Цацаратурата са кръг от хора, които се издигат. Командироват го от Китен, да речем. Всичко се прави всеки да бъде държан в страх. Лобито на Пеевски не го познавам. Забелязвам, че прокурор за неговото дело за „тримата убийци“ беше Пламен Георгиев. Той не си знае делата в КПКОНПИ, а това не е добре. В България се продават жълти жилетки. Ако трябва, ще си купим.