София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Адвокатът на Иван Тодоров: Готвим искове за 7-цифрени суми към държавата

Според него Иван Тодоров е натопен

5 годиниПравосъдие 1 Боряна Райчева

Фирмата майка от Калифорния "ТАД Груп" е подготвила искове във вашингтонския търговски арбитраж срещу България, тъй като целият бранд страда. Става въпрос за седемцифрена сума, която ще бъде поискана от държавата. Това каза Георги Стефанов, адвокатът на един от обвиняемите по делото за хакерската атака срещу НАП – Иван Тодоров, който е в ареста.

„За нас е необяснимо защо той е задържан, защото най-малко данни в делото има за него. Името му не се споменава нито от свидетели, нито от каквито и да е други доказателства”, каза Стефанов.

По думите му не може един неосъждан човек, който се занимава с легален бизнес, да е обществено опасен, каквито са мотивите на прокуратурата.

Според него Иван Тодоров е натопен или от конкурентна фирма, или от някой, който има интерес „ТАД Груп” да бъде закрита.

Стефанов определи думите на Иван: „Ще свалям правителството", като шеги по време на лични разговори. „Ние нямаме какво да кажем, защото нямаме какво да крием. Не дължим оневиняващи доказателства. Настояваме разпитът да се състои пред съдия. Не се притесняваме от разказа на Кристиян Бойков. Проблем е, че този процес се политизира“, смята адвокат Стефанов