София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

АКЦИЯ РАЗКРИ НЕЗАКОННИ УСТРОЙСТВА В ДОМА ЗА МИГРАНТИ

СПЕЦОПЕРАЦИЯТА БЕШЕ НАСОЧЕНА КЪМ ТЪРСЕНЕ НА ЛИЦА С РИСКОВ ПРОФИЛ

8 годиниКрими 2 Боряна Райчева

Спецоперация на служители от Дирекция „Миграция“ на МВР и ГД „Национална полиция“ беше проведена днес на територията на Специалния дом за временно настаняване на чужденци в София. Акцията се проведе по предварителен план, нареден от главен комисар Георги Костов.
Целта на проведената операция беше откриването на лица, пребиваващи на наши територии като мигранти, с рисков профил и евентуално предотвратяване на нерегламентирани действия на настанените чужденци. Спецслужбите откриха множество забранени мобилни апарати, лаптопи, флашки, устройства за мобилен интернет и СИМ-карти, предаде МВР. За намерените незаконни вещи е уведомена районната прокуратура, като е изготвена документация по случая. Дирекция „Миграция“ към МВР ще засили контрола в дома за временно настаняване на чужденци с цел – спазване на правилника и превантивни действия срещу евентуални престъпления.