Гледай
на живо

Активно гласуват българите в Британия, Германия и Италия

В италианската Фоджа за първи път имаме избирателна секция

Висока избирателна активност отчитат българите във Великобритания, Германия и Италия. Това стана ясно от репортажите на БНТ на места. 
Българите гласуваха в Обединеното кралство ден след решението на премиера Тереза Мей да се оттегли.

Във Великобритания има 24 секции за гласуване, в които българите на острова могат да дадат своя глас. Четири от тях са в сградата на българското посолството тук в Лондон. Те ще останат отворени до 20 ч. местно време.

Висока избирателна активност в Берлин от страна на българските граждани, които гласуват в Германия. Над 4 000 са гласували в цялата страна.

Група ученици от София гласуват за първи път като за първи път са в Берлин. Дошли са екскурзия по местата, повлияли съдбата на целия ни континент. Аргументите им за гласуването обаче са осъзнати.

За първи път българите могат да гласуват в град Фоджа, Италия В 7 ч. местно време отвори врати изборната секция за Европейски парламент в град Фоджа, Италия, съобщи за БНТ нейният председател Анелия Генова.

Фоджа се намира в центъра на Капитаната и Таволиере Ди Пуля, обширен селскостопански район в южната част на Италия, където работят много българи.

"Днес времето е дъждовно. Очакваме нашите гласоподаватели", писа председателката на Секционната Избирателна комисия (СИК) Анелия Генова.