София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Актове за над 10 милиона лева за къщите за гости

Правителството обеща да бъдат проверени всички

пропускане
5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Актове за над 10 милиона лева  по новия скандал във връзка с къщите за гости, финансирани с европари, но използвани не по предназначение, вече са наложени, съобщиха на брифинг след днешното заседание на Министерски съвет.
 
Припомняме, че проверката разпоредиха лично премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Сотир Цацаров, след  серия скандали, включително и с имот в Сандански на вече бившия заместник-министър на икономиката Александър Манолев.
 
Ще бъдат инспектирани абсолютно всички къщи за гости, построени у нас, като това са над 700 проекта, като всеки от тях е финансиран с по около 130 000 евро, заяви министърът на земеделието Румени Порожанов.
 
До този момент вече са проверени 18% от всички обекти, пък обясни министърът на вътрешните работи Младен Маринов.
 
От своя страна премиерът Бойко Борисов  е заявил по време на днешното съвещание на кабинета, че ако има виновни, те трябвало незабавно да се уволнят и да се дадат на прокурор.
 
"За съжаление винаги се намира някой, който да опорочи програмата и затова към днешната дата ние новата програма не я отваряме.", е заявил още министър-председателят.