София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ал. Симов: Гешев е обществено нелегитимен

Според депутата БСП не може да избира между две лобита по казуса за Главния прокурор

4 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

“Гешев е законно избран, но е обществено нелегитимен.”, заяви в кулоарите на парламента левият депутат Александър Симов минути, след като стана ясно, че Иван Гешев е преизбаран от членовете на ВСС за нов Главен прокурор.
 
Симов коментира още, че  от БСП нямат официална позиция по въпроса и не  подкрепяли протестите срещу него, тъй като, когато воювали две тъмни сили и ставало дума за битка на лобита, нямало как партията да застане на някоя от двете страни.
 
В същото време, членът на Столетницата заяви, че имал много приятели, които ходели на протестите против новоизбрания Главен прокурор и той не само, че разбирал позицията им, но и сам би се присъединил към тях.
 
В допълнение на това, Александър Симов заяви, че от левицата не искали да се произнесат ясно по казуса, защото от “Позитано 20” не желаели да бъдат обвинени, че яхват народното недоволство.