Гледай
на живо

Албания разкри шпионите си в Европа

Данните са публикувани в сайта на министерството на финансите

Албания е обявила в интернет данните за шпионите на страната в различни точки в Европа, пише британският вестник The Idependent, цитиран от "Фокус".

Албания случайно публикува класифицирана информация за разузнавачите си в интернет - имена, типове автомобили, регистрационни номера, идентификационни номера и номера на паспортите, оперативни класации, подробности за пътуването и дори ежедневни навици, което е предизвикала сериозна тревога в НАТО, защото ако някой може да влезе в албанската система, той влиза в системата на НАТО.

Всички тези подробности са публикувани на уебсайта на албанското министерство на финансите в рамките на доклада за финансовото състояние на службата ШИШ (албанското разузнаване – бел. ред.)

Сега целият свят знае къде оперират най-добрите албански шпиони, колко им плащат и дори кои водопроводчици, майстори и автомеханици наемат за ремонти.

НАТО обяви тревога от най-висока степен не само защото агентите трябваше да бъдат спешно изтеглени от местата, където оперират, но и поради страха, че шпионската им мрежа е била открита в други части на света.