София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Албанската опозиция към Рама: Ще се молиш за съдбата на Груевски

Коментар на лидера на Обединената албанска опозиция Лулзим Баша

5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Лидерът на обединената албанска опозиция и президент на Демократическата партия в Албания Лулзим Баша препоръча на албанския премиер Еди Рама да поддържа връзка с демокрацията на страната, защото, по негови думи, най-вероятно ще се „моли“ да завърши като македонския премиер Никола Груевски.
"След последните действия срещу опозицията, на които станаха свидетели всички албанци и целият свят, бих препоръчал на премиера да не преминава границата.
Той посочва, че неговата Демократическа партия и обединената опозиция се опитват да възстановят политическите проблеми в страната, демокрацията и възможността всеки албанец да живее достойно.
"Нищо не може да попречи на албанците да се борят за свобода и за европейски стандарти. Надеждата е светла. Криминалната власт повече не може да ни засенчи. Днес сме по-силни от всякога. Както Албания, така и Европа като цяло“, коментира Баша.