Гледай
на живо

Александра Фейгин – новото лице на „София – европейска столица на спорта“

Фандъкова награди фигуристката с костюм с 5000 камъка „Сваровски“

Александра Фейгин – новото лице на „София – европейска столица на спорта“ Кметицата на София Йорданка Фандъкова представи новото лице на "София - европейска столица на спорта... thumbnail text

Кметицата на София Йорданка Фандъкова представи новото лице на "София - европейска столица на спорта" за 2019-а Александра Фейгин. Младата надежда на българското фигурно пързаляне изпраща много успешен сезон. Тя се класира на 11-о място на Европейското първенство за жени, което е рекорд за страната ни, а след това зае престижната 17-та позиция още при дебюта си на световни финали. Със състезателния костюм, подарен от Фандъкова, младата фигуристка ще играе своята волна програма през целия следващ сезон. Той е от най-висока класа, отговаряща на световните тенденции в спорта, с около 5000 камъка „Сваровски“.
На Александра предстои последно участие за този сезон, този път в София. От утре до неделя ще се проведе „Виктория Къп“, където ще вземат участие около 250 спортисти. Нашето момиче ще представи новите си съчетания за първи път пред родна публика. Нейните участия са в петък и събота около 13.00 часа.
На церемонията, която се проведе в Столичната община, присъстваха треньорката на Александра – Ина Лутяй, Николай Стойнев – зам.-председател на Столичен общински съвет, Анатоли Илиев – организационен секретар на „София – евростолица на спорта“. Фандъкова благодари на всички, които подкрепят каузата. Тя обяви, че тази година предстоят над 110 спортни събития, отделно от това 190 проекта за училищен спорт и 70 проекта за клубове по програмата за директно финансово подпомагане на детско-юношеските школи в града. Още тази седмица София домакинства на Световна купа по модерен петобой утре, на Световната купа по художествена гимнастика през уикенда, а в неделя ще се проведат Велошествието и бягането, който са под наслов „София кара колело и тича за по-чист въздух“.