София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Александър Димитров е „Мениджър на годината 2018”

Главният изпълнителен директор на А1 спечели общо три приза на престижния конкурс

5 годиниТехнологии 28 Боряна Райчева

Призът „Мениджър на годината 2018“ тази година бе връчен на Александър Димитров, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на А1. Наградата в най-престижния конкурс за мениджърски постижения в България, му бе връчена от президента на Румен Радев на официална церемония снощи след няколкомесечен процес по оценка и селекция на кандидатите на база утвърдена методология на Делойт България. Димитров получи още две отличия – наградата на зрителите на bTV за „Мениджър на годината”, определена чрез онлайн гласуване на сайта на медията, и специалната награда „Мисия в полза на обществото”, която се връчва от в-к „24 часа”.

„Това е огромно признание за А1 – компанията, която ми дава възможност да реализирам нещата, които вярвам, че са правилни. Признание е за моя екип, част от който тази вечер е тук – без вас нищо около мен няма да е същото. Признание за това, че пътят, който сме избрали за развитие на нашата индустрия, е правилен. о

Днес знаем само 5% от това, което ще знаем след 30 години. В никоя друга епоха знанието не е било толкова лесно достъпно, но и никога способността да учиш нови неща не е била толкова определяща за добруването на индивида. Светът се променя. И вече не е достатъчно само да знаем. Вече е важно да продължаваме да учим и да се развиваме. Защото само така ще можем да посрещнем бъдещето”, сподели Александър Димитров при получаването на наградата. 

Новият „Мениджър на годината” стои в основата на трансформацията на една от най-големите компании у нас – А1. Негова е заслугата за превръщането на компанията в телеком от ново поколение. Управлението на Димитров се свързва с новия възход на А1, която за втора поредна година отчита положителни финансови резултати и възвърна лидерската си позиция на телеком пазара. През 2018 г. Александър Димитров осъществи една от най-мащабните ребрандинг кампании, предприемани на българския пазар, превръщайки Мтел в А1.

Александър Димитров има повече от 15 години опит в телекомуникациите. Той заема настоящата си позиция от 1 октомври 2015 година, когато се присъединява към екипа на A1 от Виваком, където заема поста главен търговски директор от 2008 година. Притежава магистърска степен по електрически машини и апарати от Техническия университет в София и магистърска степен по мениджмънт и маркетинг от Университет за национално и световно стопанство в София.

„Мениджър на годината” е конкурс за постижения в областта на висшия мениджмънт в България. Целта му е да отличи тези ръководители, които успешно управляват компаниите в България, като използват най-добрите практики в управлението и притежават необходимите за един отличен мениджър личностни характеристики. През 2018 г. конкурсът се организира за единадесети пореден път и се проведе на три етапа в периода юни – октомври. Участници в конкурса са хора на най-високо управленско ниво – управители, изпълнителни директори, председатели на ръководните органи, представляващи водещите компании в България и отговорни за вземането на стратегически решения за тяхното функциониране и развитие.