София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

АЛЕКСАНДЪР НОВАК: ПРОЕКТЪТ „ЮЖЕН ПОТОК“ Е СПРЯН

ИЗГРАЖДАНЕТО Е ПРЕКРАТЕНО В КРАЯ НА ВТОРИЯ РАБОТЕН ДЕН

8 годиниИкономика 3 Боряна Райчева

В края на втория ден от работата на влиятелния икономически Гайдаровски форум, провеждащ се в Москва, руският енергиен министър Александър Новак, коментира пред БНР, че газопроводът "Южен поток" е спрян.
Новак коментира, че този процес е спрян, и то не по инициатива на руската страна, и не се водят никакви преговори или действия по този въпрос. Допълни, че е в постоянен контакт и в различни форми на комуникация с България и министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Между двете министерства има изградено международно сътрудничество и са в непрекъсната връзка помежду си. Руският енергиен министър Новак заяви още, че страната му не планира да намали експорта на нефт от Руската федерация през тази година. Според него цената на горивото през 2016 година ще се движи в диапазона между 30 и 50 щатски долара. На въпрос дали Русия би участвала във възможна срещата на страните от ОПЕК през периода февруари-март, министър Новак, заяви че няма за сега такава договорка между Москва и държавите от петролния картел.