Гледай
на живо

„Алфа рисърч“: Има криза на доверие към правителството

БСП не прави нищо, за да се докаже като алтернатива на ГЕРБ

Наблюдава се сериозна криза на доверие към правителството, това каза пред БНР Боряна Димитрова от „Алфа рисърч“. По думите й има коалиционни предпоставки за политическа криза и именно тези предпоставки пораждат въпросителни дали новите попълнения в кабинета ще могат да дадат един рестарт на доверието към правителството.

Тя подчерта, че генерирането на доверие към управляващите се получава не само от отделни фигури, а от начина, по който правителството работи в синхрон, от начина, по който работят отделните министри.
По думите на Димитрова евроизборите са голято предизвикателство, което ще определи какво ще бъде бъдещето на настоящото правителство.

„Залогът за ГЕРБ е да остане първа политическа сила. Не по-малък е залогът за „Обединени патриоти“. Те имат поне два залога. Единият е да излъчат свои представители в европарламента, а другият е дали ще се явят заедно на тези избори, дали в различни конфигурации, дали ще могат да се запазят като коалиционна формула”, обясни Боряна Димитрова.

Тя не очаква на този етап да има предсрочни избори: „Но една подготовка за бъдещите евроизбори – да”.

По думите й в обществото има усещане за липса на алтернатива на ГЕРБ и затова е виновна опозицията. „Въпреки че опозицията, в лицето на Корнелия Нинова, е доста активна, въпреки че подема най-различни теми, впечатлението на хаотичност остава в доста голяма степен“, смята боряна Димитрова.