Гледай
на живо

Андре Рийо възхити българската публика

Кралят на валса изправи на крака "Арена Армеец"

Андре Рийо възхити българската публика Кралят на валса Андре Рийо изправи на крака "Арена Армеец". Световноизвестният диригент и цигулар пр... thumbnail text

Кралят на валса Андре Рийо изправи на крака "Арена Армеец". Световноизвестният диригент и цигулар представя фантастичната музикална палитра от валсове, филмова музика, опера, мюзикъли и поп хитове.

Само през тази година Рийо е събрал над 700 000 зрители на концертите си. Заедно с 60-те музиканти от неговия оркестър "Йохан Щраус", който е най-големият частен оркестър в света, харизматичният холандец обикаля петте континента повече от 30 години.

Рийо отново показа чувството си за хумор. Той се пошегува от сцената със закъсняващите фенове. Защо закъснявате? С този въпрос Андре Рийо се обърна към българските си фенове.

Кралят на валса разсмя публиката още в първите минути, а съвсем малко по-късно успя и да я разплаче. Рийо покани на сцената тримата тенори на оркестъра – Гари Бенет от Тасмания, Бела Маврак от Унгария и Ерик Реде от Франция. Те изпълниха “Несун Дорма” - последната ария, която Джакомо Пучини пише преди да умре.

Точно това е и тайната на успеха на Рийо и неговият оркестър вече над 30 години на сцената - те превръщат класическата музика в съвременен спектакъл, на който да се забавляват малки и големи с валсове, филмова музика, опера, мюзикъли и дори поп хитове.

Към края на концерта, който продължи близо 3 часа Андре Рийо изсвири и химна на България "Мила родино".