София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Андрей Райчев: Шансовете са определено в полза на Фандъкова

Десните се разделиха на умни и красиви

4 годиниИзбори 2019 1 Боряна Райчева

Броени дни преди втория тур на местните избори социологът Андрей Райчев коментира, че Десните са се разделили на умни и красиви. По думите му за дясното политическо пространство е изключително важна победата над ГЕРБ. Управляващата партия е атакувана и от двете страни, смята Райчев.

Според него това е и загадката на местните избори - какво ще е поведението на десните. Фандъкова показа изключително голямо постижение, но предстои да се разбере на втория кръг, коментира Райчев. Той отбеляза, че при тази първа за много години възможна победа, червените са много по-малко, отколкото се очакваше. Шансовете са определено в полза на Фандъкова. 

Андрей Райчев не пропусна и факта, че трима "сини" души са направили демонстрация с призив да се гласува за левия кандидат Манолова - Минеков, Бабикян и Хаджигенов. Въпросът е кое ще надделее - традиционното отрващение към т.нар. комунисти или желанието за промяна, коментира социологът.

На много места в страната изборите протичат в коалиции "Всички срещу ГЕРБ". А когато има такава колация, ГЕРБ ще загуби, уверен е Райчев.