София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ангел Джамбазки: Пакетът "Мобилност" е рейдърство

Това е смъртта на най-печелившия бизнес

5 годиниИкономика 2 Боряна Райчева

Ангел Джамбазки за пореден път обруга в ефир "мазната политическа игра на социалистите и либералите в ЕС", с която според него се е стигнало до приемането на пакта "Мобилност".

ВМРО-депутатът отприщи емоциите си, като сравни гласуването на пакта с "озъбване на лице - на цялата брюкселска бюрокрация". 

В студиото на Би Ти Ви Джамбазки наблегна на надпис върху един от камионите, които превозвачите запалиха ритуално вчера в знак на протест; "Спасете свободния пазар".

Според него именно приемането на пакта ще предизвика вълна от фалити на средния и малкия бизнес.

"Това е рейдърство, това е отнемане на бизнес", възмути се народният представител. 

"В България има 12 000 регистрирани транспортни фирми. Повечето са наели камиони на лизинг. Как ще го изплащат? Това е смъртта на един бизнес, който е най-печелившият в ЕС, в страните от периферията. За да доминират само Германия и Франция", смята Джамбазки. 

По думите му "големите в ЕС са подкупили Гърция заради дълговете й и тя се скри при галсуването в ъгъла, подкупиха Кипър с дерогация - отлагане, опитват се да подкупят Чехия и това е гнусно полтическо лицемерие", обобщи Джамбазки. 

Когато водещият го контрира, че изравняването на заплатите на шофьорите в страните от ЕС е справедлив акт, Ангел Джамбазки отвърна с контраудар: "На тях им липсват половин милиоон паркинги за почивки на шофьорите. А и дали българските служители във френски и немски магазини у нас получават същата заплата като колрегите си във Франция и Германия?", попита с победоносен вид депутатът.