София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ангел Джамбазки - кандидат-кмет за София, обеща да срине гетата

ВМРО обяви официално своя кандидат

пропускане
5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Очаквано евродепутатът Ангел Джамбазки е кандидадът на ВМРО за кмет на София. На нарочна пресконференция Джамбазки заяви, че ще се бори за развитие на София. По думите му София не са само жълтите павета, а всички крайни квартали. Кандидатът на ВМРО се изказа остро и срещу Зелените, които по думите му пречели да се развива Витоша, спирайки лифтовете. Сред друдите му обещания са повече сигурност, включваща увеличаване на общинската полиция. Джамбазки обеща и първата заповед, която ще подпише като кмет е събарянето на незаконните ромски гета.

„Топлофикация - преструктуриране или фалит”, категоричен е  Джамбазки. Той обясни, че ще се бори  срещу липсата на екологична чувствителност на ромите. Той обясни, че именно ромите горели боклуци и това замърсявало столицата. Поради тази причина, коментира още веднъж той, ще изрине гетата.

Джамбазки се обяви и като единствена гаранция за това да няма втора джамия в София.

„ Не можем да позволим да се повдига този въпрос.”, заяви още той.