Гледай
на живо

Ангела Меркел е най-влиятелната жена в света

Това сочи класацията на списание „Форбс“

Ангела Меркел е най-влиятелната жена в света Германският канцлер Ангела Меркел е най-влиятелната жена в света според списание "Форбс". В списъка ... thumbnail text

Германският канцлер Ангела Меркел е най-влиятелната жена в света според списание "Форбс". В списъка на 100-те най Меркел се нарежда на първо място за осма поредна година и за 13-ти път общо. Списанието сподели, че макар тя да не се кандидатира за преизбиране през 2021 г., въздействиеото й като лидер на Християндемократичния съюз от 2000 г. и канцлер на Германия от 2005 г. е неоспоримо.

На второ място след Меркел се нарежда британският министър-председател Тереза Мей, която за втора поредна година е на тази позиция.

Трета се нарежда ръководителката на Международния валутен фонд Кристин Лагард. След нея е изпълнителната директорка на компанията "Дженерал мотърс" Мери Бара, следвана от шефа на корпорацията "Фиделити инвестмънт" Абигейл Джонсън.

Най-младата участничка в списъка на списанието е американската певица Тейлър Суифт на 28 г., а най-възрастна е британската кралица Елизабет Втора на 92 години.

В класацията на списание "Форбс" за 100-те най-влиятелни жени в света са включени представители от сферите на бизнеса, технологиите, финансите, медиите и развлечението, политиката и филнантропията.