Гледай
на живо

Ангелкова и посланици от Великобритания обсъждат фалита на "Томас Кук"

Британският туроператор остави над 2500 туристи на българското летище

Ангелкова и посланици от Великобритания обсъждат фалита на "Томас Кук" Министърът на туризма Николина Ангелкова свиква спешна среща, на която да обсъди обявения фалит на б... thumbnail text

Министърът на туризма Николина Ангелкова свиква спешна среща, на която да обсъди обявения фалит на британския туроператор "Томас Кук".

В нея ще участват представители на посолството на Великобритания в България, хотелиери и туроператори, работещи с компанията.

На срещата ще бъдат обсъдението евентуалните последици от промяната в работата на "Томас Кук".

Според експерти фалитът на втория най-голям британски туроператор „Томас Кук" ще се отрази тежко на българския туристически бизнес. Компанията държи 50% от полетите към летищата на Бургас и Варна.

Всички полети на британския туроператор до началото на октомври от Бургас и Варна са отменени. Някои от туристите, пътуващи в понеделник, разбраха на летището, че самолет няма. ”. Близо 12 часа чакаха пътниците за Бирмингам вчера, след като полетът им на два пъти беше пренасочван.

У нас засегнати от фалита на британския туроператор Томас Кук са над 2000 туристи. Повечето от тях са на почивка в „Слънчев бряг”, малка част са на „Златни пясъци.