Гледай
на живо

Ангелкова: Техническа грешка е разминаването между платената сума и пазарната цена

Този апартамент е подарък от родителите ми

Ангелкова: Техническа грешка е разминаването между платената сума и пазарната цена Пред Нова телевизия министърката на туризма Николина Ангелкова даде първото си официално обяснение з... thumbnail text

Пред Нова телевизия министърката на туризма Николина Ангелкова даде първото си официално обяснение за апартамента на ул.Бързарица в столичния кв. "Овча купел", за който вицепремиерът Валери Симеонов обяви вчера, че е закупен на много по-ниска от пазарната цена. 

"Когато съм придобила това жилище - през 2008 г.,, аз още не съм била в политиката. Била съм в частни фирми, с високи доходи, които мога да докажа до стотинка. 

Апартаментът е подарък от родителите ми, които се занимават с частен бизнес от 1991-1992 г.", заяви Ангелкова. 

По думите й, когато в нейното семейство правят сделки с имоти, винаги използват услугите на лицензирани частни оценители. 

Така било и в случая с апартамента в "Овча купел", за който оценител е преценил, че "разумната му пазарна оценка" е 71 000 лв. 

"Апартаментът освен това е купен в груб строеж", уточни Ангелкова и показа нотариалния акт. 

От него обаче става ясно, че купувачите - в случая нейните родители - са платили за имота 10 000 по-малко.

Откъде се получава тази ножица?

Точно тук министърът на туризма даде обяснение, което може да бъде тълкувано по различен начин, а именно:" "Разликата се дължи на техническа грешка при вписването", посочи министърката, и се позова на Агенцията по вписванията, в чиято документация била отразена "разумната пазарна оценка" на жилището. 

На въпрос на водещата какво обяснение ще даде и за другите си два имота, Николина Ангелкова отговори, че "първо, аз имам само един имот. Другият апартамент, за който говорите, е подарък на дъщеря ми от моите родители, които, какато вече казах, имат частен бизнес".

Тя е категорична, че ако се направи проверка на нейните доходи и на цялото й семейство, ще се установи, че винаги са плащали данъци и всички сделки са били напълно законни, както и че могат да докажат произхода на средствата, с които са закупували имотите си. 

"Аз не мога да си обясня тези внушения от страна на Валери Симеонов и повишения му интерес към мен.

Може би е заради шума? Защото това се обостря в началото на всеки туристически сезон. 

След подадените сигнали се установи, че аз и моят екип не сме допуснали никакви нередности и нарушения, но от тези нападки страда имиджът на институцията", посочи Ангелкова.