Гледай
на живо

Анита Мейзер ще лежи две години зад решетките

Това е окончателното решение на ВКС

Анита Мейзер ще лежи две години зад решетките Наказание от две години "лишаване от свобода", търпяно ефективно, постанови Върховният касационен съ... thumbnail text
Наказание от две години "лишаване от свобода", търпяно ефективно, постанови Върховният касационен съд спрямо Анита Желева, по-известна като  Анита Мейзер. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. 
Първоначално магистратите бяха постановили Мейзер да лежи зад решетките 3 години, но в хода на процеса срещу нея, присъдата беше намалена на 2 години. 
 
Кумулативно с лишаването от свобода, Мейзер ще трябва да плати и глоба в размер на  4 000 лева.
 
Съдиите от ВКС не са взели под внимание и искането на Мейзер присъдата й да бъде условна, предвид факта, че има чисто криминално минало. В мотивите си магистратите посочват, че подсъдимата търпи наказание, освен за извършването на смърт по непредпазливост и за опита да подкупи полицай.
 
Припомняме, на 15 август 2016 г. Анита Мейзер бе арестувана за смъртта на своя съпруг. 40-годишният културист и бивш охранител Николай Димов бе убит в дома му във Варна. По-късно беше  съобщено, че тялото на мъжа е открито от съпругата му Анита Мейзер, която е собственик на жилището.