София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

„АНОНИМНИТЕ“ РАЗКРИХА ДАННИ ЗА ВЕРОЯТНИ ДЖИХАДИСТИ

ХАКЕРИТЕ ОБЯВИХА ВОЙНА НА „ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА“

8 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

След като вчера хакерската група „Анонимните“ обяви война на терористичната групировка „Ислямска държава“ започнаха публикуването на лични данни, на лица, за които се предполага, че за джихадисти. В опит ислямистите да бъдат свалени от мрежата, са изготвени списъци на потребителски акаунти в социалните мрежи на съмнителни лица.
Едно от направените разкрития включва адреса на човек, който вероятно набира хора за „Ислямска държава“ в Европа. „Анонимните“ твърдят, че вече успешно са неутрализирани акаунти и страници на терористите. Разкритата информация към момента не може да бъде официално потвърдена. В миналото хакерите са допускали грешки, с който бяха погрешно набедени хора за участие в джихадистики организации. Вчера „Анонимните“ заплашиха групировката с война, казвайки, че действията им не могат да останат ненаказани.