София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Антон Кутев: БСП е ключова партия със 130-годишна история

Той сподели, че Мая Манолова ще има подкрепата на БСП

пропускане
5 годиниПолитика 7 Боряна Райчева

В никакъв случай не се чувствам като опозиция в БСП. Нямам проблем и с това, че вече не съм зам.-председател на парламентарната група на партията. Това сподели Антон Кутев.

,,БСП е ключова партия в политическото пространство със своята 130-годишна история, въпреки че в последно време залитнахме повече към популизма. Въпреки това смятам, че можем да спечелим кметското място в София и не само там. Смятам, че ако проведем една добра кампания имаме реални шансове за спечелване на столицата'', коментира Кутев.

По думите му оттеглената оставка на Корнелия Нинова е добър избор, защото идеята за вътрешнопартийни избори преди местния вот не би била добра. Той посочи още, че Мая Манолова би била силен избор, ако се кандидатира за кмет на София.

,,Разбира се, че Манолова ще има подкрепата на БСП, ако се кандидатира, но аз държа на силните хора, които са излезли от партията, за да ги държим близо до нас като Илияна Йотова, Мая Манолова, Сергей Станишев - това са все силни леви хора, които са се доказали извън БСП и имат голям авторитет'', обясни той.