София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Анулират изборите в 5 района в Русия

Има съмнения за фалшификации

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Руската избирателна комисия анулира изборите в цели пет района в три области, съобщиха от тамошната ЦИК. Причината е слагане на допълнителни бюлетини в урните, както и други причини, предизвикващи основателни съмнения за коректното отчитане на резултата на тези места.
 
Председателката на Централната избирателна комисия Елла Памфилова заяви пред журналисти, че властите полагат усилия за разкриване на нарушения и провеждане на прозрачни избори. Тя отрече твърденията, че наблюдатели са били нападани или им е било попречено да влизат в избирателни секции въпреки пуснати в интернет видеозаписи. 
 
Наблюдатели на вчерашните президентски избори в Русия съобщиха за множество случаи на слагане на допълнителни бюлетини в урни и оказване на натиск на избиратели от работодателите им да отидат да гласуват.