Гледай
на живо

Апартаментгейт тръгва наляво?

В скандала попадат имената на Бойчев, Добрев и Нинова

Скандалът с евтините апартаменти удари партия ГЕРБ на високо ниво, в резултат на което до този момент са подадени две оставки – на правосъдния министър Цецка Цачева и зам. министър на спорта Ваня Колева.
От опозицията призоваха за незабавна реакция и спрямо зам. председателя на ГЕРБ, Цветан Цветанов, а искането им е той да приключи изцяло с политическата си кариера.
Днес обаче вятърът обръща своята посока силно на ляво и в „Апартаментгейт” попадат имената на ключови фигури от БСП– в аферата се оказват и председателят на партията Корнелия Нинова, зам.-председателят на БСП Кирил Добрев и депутатът Жельо Бойчев. На публикувана снимка в социалната мрежа „фейсбук” стана ясно, че последният дори е посещавал фирмено парти на „Артекс”.
През 2006 година Бойчеви се сдобиват с апартамент от солидните 175 кв.м. за сумата 57 100 лева (326лв. /кв.м.)
В периода 2008-2014 година зам.председателят на БСП Кирил Добрев е закупил три апартамента в София и Варна, всеки от по 100 000 евро, с площ на жилищата 140 кв.м. Заплатата на депутата е 2000 лева на месец.
Апартаментът на лидерката на БСП Корнелия Нинова в „Овча купел” също предизвика обществен смут, а причината е изключително ниската цена на имота – 241 лв./кв.м. или по-малко от 22 хиляди лева за жилището.
Банкерът Левон Хампарцумян също се възползвал от офертите и по информация на „Биволъ” си е закупил имот с площ 326 кв. м. за 210 хил. евро (660 евро на кв.м.)