Гледай
на живо

АПИ: Пътните настилки са мокри и частично заледени

Времето над цялата страна е предимно облачно

Пътните настилки в страната са предимно мокри, по усойните и планински райони частично заледени, обработени и проходими при зимни условия, съобщават от АПИ.

Ограничена видимост поради мъгла до 50 м. има в област Шумен, както и в района на Бяла Слатина, Борован и Криводол; „Троянски“ проход, Шипково и Рибарица; Котел; Омуртаг и Антоново, до 100 е видимостта в района на проход „Шипка“.

Движението по АМ "Тракия" от 45 км. до 53-ти и в двете посоки се осъществява с повишено внимание поради констатирани неравности по пътната настилка. Скоростта на движение се ограничава до 90 км/ч., предупреждават от Пътната агенция.

Движение в една лента по АМ Тракия от км 156 до км 157 в посока София поради ремонт на СПО в средно разделителната ивица. Временно се затваря изпреварващата лента и движението на МПС се пренасочва в активната лента за движение. Регулира се от сигналисти.

Ремонтни дейности има и по АМ „Хемус“ от п.в. „Витинска река“ до п.в. Ботевград, както и при Потом, в посока Варна. Ремонтно-възстановителни дейности има и на виaдукт при км 33+600 и тунел „Витиня“.

Времето над страната е предимно облачно. Температурите са в интервала от - 7° до + 7°. Слаб до умерен вятър духа в областите: Варна, Враца, Добрич, Монтана, Пазарджик, Пловдив, Силистра, Смолян и Търговище.

Дъжд вали в областите Бургас, Велико Търново, Габрово, Добрич, Ловеч, Пазарджик, Русе и Шумен, както и в района на Деков, Люляк, Плевен /обл. Плевен/; Кърнаре /обл. Пловдив/; гр. Сливен /обл. Сливен/.

Сняг вали в района на Черна Места /обл. Благоевград/; „Троянски“ проход, Шипково и Рибарица /обл. Ловеч/; планинската част на област Пазарджик; Студенец /обл. Пловдив/; Витиня и АМ „Хемус“ от км 20 до км 40 /обл. София/.