Гледай
на живо

Арести в Сърбия за фалшиви документи за български паспорт

От полицията не уточняват дали арестите са свързани с ДАБЧ

Арести в Сърбия за фалшиви документи за български паспорт Четирима граждани от Пирот, Димитровград и Чуприя са арестувани от полицията поради съмнения за взем... thumbnail text

Четирима граждани от Пирот, Димитровград и Чуприя са арестувани от полицията поради съмнения за вземане на подкуп с цел издаване на фалшиви документи за получаване на български паспорт. Това съобщиха от вътрешното министерство в Сърбия.

Всички те са заподозрени в даване и вземане на подкуп с цел издаване на фалшиви документи за получаване на български паспорти", се казва още в официалното съобщение на сръбското вътрешно министерство. Според силите на реда двама от задържаните през последните две години са плащали на лекар от Димитроврад да издава фалшиви медицински уверения без да бъдат извършвани прегледи за лица от Сърбия и след това са плащали на чиновници от общината в Пирот на същите тези лица да бъдат издавани уверения, че имат български произход. По-късно тези уверения са предавани на държавните органи в България за издаване на български паспорти".


Срещу всички задържани е издадена заповед за "задържане под стража за 48 часа". След това всички те ще бъдат предадени на прокуратурата. От полицията не уточняват дали тези арести са свързани с полицейската операция в България и задържането на председателя на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев.