София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

АРЕСТУВАХА 3-МА ЗА КАМИОНА С МЪРТВИ ИМИГРАНТИ

ИНФОРМАЦИЯТА ЗА ПРОИЗХОДА НА ЗАДЪРЖАНИТЕ Е ПРОТИВОРЕЧИВА

9 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Трима са арестувани в Унгария за смъртта на 71 имигранти, намерени в изоставен камион в Австрия, предаде Ройтерс, позовавайки се на унгарската полиция. Причина за смъртта им е задушаване. По данни на австрийската полиция се разследва българо-унгарски канал за трафик на хора.

Няма информация за арест на български граждани в българските посолства в Австрия и Унгария, според пресцентъра на Министерство на външните работи, цитирани от БТА. От МВнР ще следят за развитието на ситуацията.
До момента в медиите се разпространява противоречива информация. Според „Die Welt”, задържаните са трима и са от български произход. Според австрийската Ор Е Еф, задържан е един българин, собственик на превозното средство.
Припомняме, че камионът беше открит вчера, изоставен в аварийната лента на магистрала в Източна Австрия. Първоначалните данни сочиха, че броят на телата е между 20 и 50. По-късно беше установено, че броят на загиналите е 71 души, в това число и деца.