Гледай
на живо

Арестуваха бос от мафията Ндрангета

57-годишният мъж е открит в къщата си в Калабрия

Полицията в Италия залови високопоставен бос от мафиотската организация Ндрангета. Той се укрива от 2016 година. Арестуван е в селски район в родната си област Калабрия, съобщи ДПА, цитирайки местните власти.

57-годишният Джузепе Пеле е бил открит снощи в къща в Кондофури, малко градче близо до планината Аспромонте. "Това е особено важен арест, защото Пеле беше сред онези, които вземаха стратегическите решения в Ндрангета", каза прокурорът от отдел "Антимафия" Гаетано Пачи, цитиран от агенция АНСА.

Пеле ще излежи присъда от две години, пет месеца и 20 дена за членство в мафиотска организация и опит за изнудване, а докато се укриваше срещу него беше издадена и още една заповед за арест по обвинения в други престъпления, свързани с мафиотска дейност.

Според полицията в Италия, той е високопоставен член на клановете на Ндрангета от Сан Лука. Ндрангета задмина сицилианската мафия Коза Ностра като най-влиятелната мафиотска организация и е смятана за водещия вносител на кокаин в Европа, отбелязва ДПА.