Гледай
на живо

Арестуваха кметски син в Шумен за лихварство

В жилището полицаите намерили близо 30 000 лева.

Арестуваха кметски син в Шумен за лихварство Полицията е задържала за 24 часа Адил Ахмедов. В къщата му в село Лятно, където баща му е кмет са на... thumbnail text

Полицията е задържала за 24 часа Адил Ахмедов. В къщата му в село Лятно, където баща му е кмет са намерени множество уличаващи го в лихварство доказателства. 33-годишният мъж е задържан за 24 часа в полицейското управление в Шумен.

При претърсване в имота на 33-годишния Адил Ахмедов в село Лятно, са открити над 30 банкови карти с пин кодовете, 11 чужди лични карти, както и нотариални актове на имоти. В три тефтера са били вписани имена на лица и различни суми. Намерени са и мобилни телефони, различни златни накити, оръжия и превозни средства. В жилището полицаите намерили и близо 30 000 лева. Скоро такава мащабна лихварска дейност на територията на област Шумен не е имало, заяви окръжният прокурор Маргарита Георгиева.

Лицето, за което е била информацията, че извършва банковите сделки, е съдействало на досъдебното производство. Като е признал и ги е насочил към определени факти и обстоятелства, заяви окръжният прокурор Маргарита Георгиева.