София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Арестуваха шофьор, причинил смъртта на приятелката си

44-годишният мъж е бил с 3,65 промила алкохол в кръвта

5 годиниИнциденти 1 Боряна Райчева

44-годишният Васил В. е арестуван по обвинение за причиняване на смъртта на 52-годишната си приятелка и за средна телесна повреда на друг пътник в колата му при катастрофа във Варна.

Инцидентът станал на 5-ти май 2019г. във варненския квартал „Владиславово“. Васил и половинката му били на пикник, на който той е употребил голямо количество алкохол. Това обаче не му попречило да се качи зад волана. Изгубил контрол над автомобила и се ударил в стълб на тролейбусното трасе. Жената е починала, а другия пътник е ранен, но без опастност за живота. Кръвната проба на шофьора е показала 3,65 промила алкохол в кръвта.

Васил В. вече е осъждан за причиняване на средна телесна повреда в катастрофа. През 2013-а шофьорската му книжка е отнета за 2 години и е заплатил глоба от 2000 лв, след отказ да даде проба за алкохол.

Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.