Гледай
на живо

Арестуван е хотелиерът, нападнал гостите от Израел

Грубото отношение удря имиджа ни, заяви министър Ангелкова

Арестуван е хотелиерът, нападнал гостите от Израел Управител на хотел в к.к. "Слънчев бряг" е в ареста след агресия към израелски туристи. Скандалът е ... thumbnail text

Управител на хотел в к.к. "Слънчев бряг" е в ареста след агресия към израелски туристи.

Скандалът е от четвъртък, когато се завъртя клипче с недопустимото му поведение в лобито на хотела, гледано от стотици хиляди души в Израел и България.

Полицията е задържала нападателя Иван Тодоров. Според адвоката му израелците са били агресивните в ситуацията, а управителят е „туширал напрежението“.

Министерството на туризма провери случая с хотелиера, нападнал израелски туристи в "Слънчев бряг". От ведомството на Николина Ангелкова съобщиха, че експертите им са проверили подробно документите по резервацията на туристите.

Оттам са подчертали, че трябва да се проявява уважително отношение към туристите, независимо дали са българи или чужденци. При проверката на документите на хотела не са били установени нарушения.

"Остро осъждаме всякакви прояви на грубо отношение с туристи, тъй като подобни случаи влияят на имиджа на България. Никакви обстоятелства не могат да оправдаят това", категорична бе министър Николина Ангелкова.

Тя подчерта, че туристическият интерес към страната ни от Израел през последните години е стабилен и отбелязва устойчив ръст. Данните сочат, че през 2018 г. броят им се увеличава на 244 146 - т.е. със 17,3% спрямо 2017 г.