София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Арх. Борислав Игнатов ще бута незаконните сгради като кмет

Знам как да модернизирам София, увери Евроком кандидатът

пропускане
5 годиниПолитика 7 Боряна Райчева

Ако въпросът е дали трябва да се спазва занокодателството в столицата, то да – трябва. Това коментира пред Евроком кандидатът за кмет на „Демократична България“ арх. Борислав Игнатов относно презастрояването в София.

Лидерите на обединението от ДСБ, „Да, България“ и „Зелено движение“ представиха официално председателя на Камарата на архитектите в България пред медиите в Борисовата градина като свой кандидат на местните избори.

Запитан дали ще бута незаконните постройки като небостъргачите на съмнителни за строеж места, отговори утвърдително.

Пред Евроком той каза още, че София се нуждае „от прозрачност“, за да могат гражданите да получават услугите на Столична община по електронен път.

„Видял съм как се решават проблемите в другите големи градове и знам как да го направя“, категоричен бе Борислав Игнатов.

Според председателя на „Да, България“ Христо Иванов, за разлика от фаворитите в надпреварата за кмет като омбудсмана Мая Манолова и действащия градоначалник Йорданка Фандъкова, Борислав Игнатов е доказал се професионалист.

Той обясни, че лидерът на „План за София“ и основател на НПО-то „Спаси София“ Борис Бонев отказа да сътрудничи с „Демократична България“ тъй като „не желае да има нищо общо с политическите партии“. 

Лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов заяви, че не вярва на социологическото проучване, според което архитектът ще е на четвърта позиция след Манолова, Фандъкова и Борис Бонев.

По думите му на евроизборите беше ясно, че „Демократична България“ има поне 16% рейтинг в София и е трета политическа сила в столицата.

Вижте повече във видеото

Автор: Николай Марченко

Оператор: Денис Кирилов