София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Арнаудова: Чоков нагло е нарушил мярката си за неотклонение

Бившият кмет на Галиче ще бъде върнат в ареста

5 годиниПравосъдие 2 Боряна Райчева

Мярката на бившия кмет на село Галиче Ценко Чоков ще бъде заменена с по-тежка. Той демонстративно и нагло е нарушил мярката си за неотклонение „домашен арест”, това каза пред бТВ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Чоков беше засечен в столично заведение, въпреки че е под домашен арест. По думите на Арнаудова, прокуратурата е разбрала за снимките на бившия кмет от медиите, но след направена проверка на МВР е установено, че той действително е бил в ресторанта.

Говорителят на главния прокурор подчерта, че Ценко Чоков видимо е в добро здравословно състояние, не се придвижва с инвалидна количка, нито с болнична носилка, така че няма пречка той да остане в ареста като мярка за неотклонение, докато приключи наказателният процес изцяло.

Все още не е установено кой е направил снимките и кой е подал сигнала. Прокуратурата е поискала от медиите справка как са получили въпросните фотографии, за да я представят пред съда в случай на нужда.

Бившият кмет на Галиче  е имал разрешение от Апелативния спецсъд да посети стоматолог на 17 декември, но е намерен в питейно заведение. Предстои да бъде установено дали въобще е посетил зъболекар същия ден.