София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

АТАНАСОВА: ОКАЗА СЕ, ЧЕ КТБ Е БАНКАТА НА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ

„НЕ МОГА ДА СИ ПРЕДСТАВЯ, ЧЕ ЧОВЕК В ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ, МОЖЕ ДА ИМА МИЛИОНИ“

8 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

"Това, което месеци наред се насаждаше, че тази финансова институция - КТБ е банката на властта, донякъде е вярно, но най-вече се оказа, че е банка на съдебната власт". Това заяви председателят на временната комисия за КТБ по скандалните списъци, излязли вчера, съдържащи имената на видни политици и магистрати с многомилионни влогове във фалиралата финансова институция. По думи на Атанасова основната цел на комисията е била не само да осветли целия процес на функциониране на банката, но и да се провери дали тя е действала като пирамида.

Атанасова призова медиите да проверят и попитат властимащите, чиито имена са в списъците, как са придобили тези богатства. "Не мога да си представя, че човек със заплата в държавната администрация може да има милиони.”, допълни още народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова.