Гледай
на живо

Автобусните шофьори готови за протест

Настояват за увеличение на заплатите

Автобусните шофьори готови за протест Шофьорите в софийския градски авто и електротранспорт заплашват с протест. Недоволните настояват за ... thumbnail text
Шофьорите в софийския градски авто и електротранспорт заплашват с протест. Недоволните настояват за значително увеличение на заплатите, бонус за всеки пропътуван километър и получаване на възнаграждение за периода на обучение на кандидатите за водачи в градския транспорт.
 
В писмо до столичния кмет Йорданка Фандъкова от синдикалната федерация  на шофьорите в градския транспорт заявяват, че има остро напрежение сред работещите  там и че времето за решаване на проблемите изтича.
 
Синдикатът поставя 7 искания, сред които премахване на нощния транспорт, обслужван от Столичния автотранспорт, както и въвеждане на система за управление на трафика и обособяване на бус ленти в столицата. Тези искания са основата на стратегия за справяне с проблемите, по която ще работят синдикалистите, става ясно от писмото им.
 
Междувременно от Съюза на транспортните синдикати към КНСБ обявиха, че в петък ще предложат конкретни мерки за решаване на проблема с недостига на шофьори в градския транспорт и с извънредния труд.