A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to get property 'image' of non-object

Filename: core/MY_Controller.php

Line Number: 161

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to get property 'sef' of non-object

Filename: core/MY_Controller.php

Line Number: 166

Азербайджан предаде на Турция последовател на Гюлен | eurocom.bg
Гледай
на живо

Азербайджан предаде на Турция последовател на Гюлен

Мъжът е задържан през 2017 година

Азербайджан предаде на Турция последовател на Гюлен Азербайджан предаде на Турция функционер на организацията на опозиционния ислямски проповедник Феяту... thumbnail text

Азербайджан предаде на Турция функционер на организацията на опозиционния ислямски проповедник Феятулах Гюлен, обявен за издирване в Турция в продължение на две наказателни дела. Трансферът е извършен днес, предаде агенция Anadolu.

Както беше съобщено от Отдела за борба с тероризма на полицията в Истанбул, съдилищата на турските провинции Коня и Аксарай по-рано се произнесоха по задържането на турския гражданин, който е считан за един от лидерите на ФЕТО в грузинския град Батуми. През април 2017 г. той посетил Азербайджан, където е арестуван и доскоро е държан в един от затворите в тази страна.

Благодарение на преговорите по линията на Интерпол азербайджанската страна прие искането за прехвърляне в Турция на желания поддръжник на Гюлен. Служители на Интерпол се придружили гражданинът М. Дж. до международното летище Ататюрк в Истанбул, където е предаден на служителите на Министерството на вътрешните работи на Турция. Той е разпитван по време на видеоконферентна връзка, след което решението на съда в провинция Аксарай бе изпратено в един от затворите.

Турските власти обвиняват Гюлен и ФЕТО в организирането на опит за преврат през юли 2016 г. Самият Гюлен отрича участието си в бунтовническите прояви.