A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: mime_content_type(/data/ftp/news/2015-01-21/BABINDEN-V-MAYCHIN-DOM.mp4): failed to open stream: No such file or directory

Filename: controllers/news.php

Line Number: 616

БАБИНДЕН В МАЙЧИН ДОМ | eurocom.bg
Гледай
на живо

БАБИНДЕН В МАЙЧИН ДОМ

Как отбелязаха празника в най-голямата акушеро-гинекологична болница в София?

БАБИНДЕН В МАЙЧИН ДОМ Денят на родилната помощ беше отбелязан официално в най-голямата Университетска акушеро-гинекологичн... thumbnail text

Денят на родилната помощ беше отбелязан официално в най-голямата Университетска акушеро-гинекологична болница в София „Майчин дом“. Сред гостите присъстваха и зам.-председателят на Народното събрание Димитър Главчев, както и зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков, които поздравиха лекарите за празника.
Изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Виктор Златков развълнувано заяви, че за 2014 година от общо 15 571 новородени бебета в София, в „Майчин дом“ са 4 133, което е рекорд за болницата за последните 15 години.
Обредността през този ден е подчинена главно на желанието да се засвидетелстват почит и уважение към хората, чиято професия е свързана с раждането на новия живот. По стар български обичай и тази година беше извършен обредът „поливане’’.
Още една традиция изградена в болницата беше спазена. За седма поредна година, отпечатък на ръцете си оставиха тримата медици, които са най-достойни за званието „Златни ръце”. Това са началникът на Родилна клиника проф. Асен Николов, началникът на Клиниката по неонатология проф. Боряна Слънчева и главната акушерка на болницата Борислава Жекова.