София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Байрактаров с разкрития за имотните далавери на Валери Симеонов

„Имам данни за злоупотреби и на Каракачанов"

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Аз съм правил журналистическо разследване, което е излъчено в предаването "Бареков и Байрактаров Без Цензура" по телевизия "Евроком" и прокуратурата се е самосезирала. Репортажът и разследването са коментирани в ефир от юристи, според които има сериозни престъпления касаещи сделката по придобиване на недвижимия имот от фирмата "СКАТ ТВ " ООД на Валери Симеонов. Тоест, в един и същи ден, един имот е бил купуван и продаван от две различни лица. Което на практика и по закон е невъзможно ако няма предварително уговорена ситуация. Това заяви Димитър Байрактаров във връзка с негово разследване за имотите на Валери Симеонов и стартиралата проверка от страна на КПКОНПИ и прокуратурата, информират novini.bg.
По думите му целта е била да се достигне до трети добросъвестен купувач, който в конкретния случай се явява фирмата „СКАТ ТВ“ ООД.
Репортажът, излъчен в предаването „Бареков и Байрактаров без цензура“ е базиран изцяло на официални документи, коментира Байрактаров и добави, че сигналът не е подаден от него, но по всяка вероятност прокуратурата се е самосезирала.
Той покани Валери Симеонов в предаването, за да отговори на обвиненията, които са му отправени.

Не знам дали знаете, но аз съм единственият журналист в тази държава, на който в рамките на две години многократно му е отнемана акредитацията от председателя на народното събрание. Тоест, забранен ми е достъпът без да е даден документ, обяснение и каквото и да е било. Пресцентърът на народното събрание изпрати любезно писмо, в което поиска от "Евроком" журналистът Димитър Байрактаров да бъде подменен, информира водещият на телевизия „Евроком“.
Във връзка с хотела, собственост на Валери Симеонов, Байрактаров коментира: в регистъра на ДНСК за влезлите в сила в заповеди за незаконно строителство, с големи букви е записано: Незаконното строителство е ДОСТРОЕНО. Това е факт който също съм показал . Това е по времето в което Валери е вицепремиер. Странно тогава той започна едни атаки срещу тогавашния шеф на ДНСК Милка Гечева. Докато не беше подменена тя, той не се упокои. В един момент обаче започнаха едни интересни случки с имотите и активите на неговите фирми, които трябваше да бъдат премахнати, пък те биват достоверни.
Димитър Байрактаров заяви, че има данни за имотни измами, свързани с още едно лице от властта – Красимир Каракачанов.