София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

БАЛОН ЛИ Е РАЗРАБОТКАТА „ЧЕРВЕИ“?

ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ: НЯМА СЪМНЕНИЯ КОЙ Е ПОИСКАЛ „ЧЕРВЕИ“

9 годиниПолитика 5 Боряна Райчева

Бившият министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев беше призован да даде показания в Столичното следствие по разработката „Червеи“.
На влизане в залата Йовчев заяви пред журналисти, че „Червеи“ е обикновена разработка, която цели установяването на нарушения като изнасяне на секретна информация. По думи на ексминистъра това е завършило без резултат, а СРС-тата, използвани за дейността, са напълно законни.
Йовчев беше категоричен, че повдигнатата теза е балон, който постепенно ще се спука и накрая ще се види, че това е „гнусна политическа интрига“.
Той заяви още, че е ясно кой е поръчал разработката, но не конкретизира име, като съобщи, че това също ще се разбере в бъдеще. „Ако не беше направена тази разработка и недай си Боже се беше случило нещо - нерегламентирано използване на системите на МВР, тогава наистина пък трябваше да се заведат дела за този, който е проспал сигналите”, допълни още той.