Гледай
на живо

Балотаж между ГЕРБ и БСП в Галиче

Червените се оплакват за фалшификации в изборите

Направени са фалшификации в протокол от изборите за кмет на село Галиче. Това са установили представители на БСП и са публикували информацията на сайта на червените. Въпросният документ е попълнен с днешна дата, а отбелязаният час е 20:15. Отбелязването на часа обаче е направено преди всъщност този час да настъпи, съобщават от левицата.

Председател на секционната избирателна комисия, която е оформила протокола с невярно съдържание, е баща на народен представител от ГЕРБ.

В същото време резултатите от изборите в Галиче след предварителното преброяване сочат, че кандидатите на ГЕРБ и БСП отиват на балотаж.

Кандидатът на БСП Веселин Тушинов е получил 388 гласа, а Страхил Стоянов от ГЕРБ – 369. В кметската надпревара участваха общо трима кандидати, като издигнатият от ВМРО – Българско национално движение Николай Банков не достигна до втория тур на изборите.

Изборният ден в населеното място приключи с 61% избирателна активност. Гласували са 915 избиратели от 1497 имащи право на глас. Вотът се проведе в 4 избирателни секции.

Припомняме, че до изборите се стигна, след като през февруари съдът прекрати правомощията на кмета Ценко Чоков, който излежава присъда от 4 годи и 6 месеца за отвличане, побой и палеж на автомобил.